Onderzoek websites: Actuele informatie belangrijk. Uiterlijk niet.

Het uiterlijk van een website is niet belangrijk voor gebruikers. Actuele informatie is juist wél belangrijk. Dat blijkt uit website-onderzoek van RowHello samen met Onderzoeksbureau Direct Research onder 520 Nederlanders. 

Snelle inzichten website-onderzoek

  • 52% van de respondenten wil dat de informatie op een website up-to-date is.
  • 43% hecht waarde aan een goed werkende zoekfunctie
  • 37% geeft aan dat de indeling van de website duidelijk moet zijn.
Website-onderzoek-Wat is belangrijk bij een website - Diagram

Download gratis het volledige website-onderzoek

Vul je gegevens in en je ontvangt het volledige onderzoeksrapport via RowHello / Direct Research.

"*" geeft vereiste velden aan


Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Website-onderzoek: jong versus oud

  • Uit het website-onderzoek blijkt dat jongeren meer dan ouderen waarde hechten aan het snel laden van website-pagina’s. Jongeren scoren hierbij hoger (48%) dan ouderen (28% voor de leeftijdsgroep 56 t/m 65 jaar en 25% voor de groep 66 jaar en ouder).
  • Website op smartphone: 33% van de jongeren vindt het belangrijk dat een website er goed uitziet op een smartphone, terwijl dit percentage bij ouderen lager ligt (13% voor de leeftijdsgroep 56 t/m 65 jaar en 11% voor de groep 66 jaar en ouder).
  • Teksten zijn kort en duidelijk: Ouderen waarderen kortere en duidelijkere teksten meer (32% voor de leeftijdsgroep 56 t/m 65 jaar en 30% voor de groep 66 jaar en ouder) in vergelijking met jongeren (19%).
Website-onderzoek - Website op smartphone - Diagram

Onderzoek: mooie website niet belangrijk

Een website hoeft niet mooi te zijn. Slechts 12% van de deelnemers aan het website-onderzoek vindt dit belangrijk. Volgens Olaf Geysendorpher, CEO bij RowHello, is dat een flink contrast met de klantwens: “Veel klanten willen een mooie website. Begrijpelijk natuurlijk. Wij raden ze aan om vooral te kijken naar de effectiviteit van de website. Er zijn veel voorbeelden van zeer effectieve, maar minder ‘mooie’ websites”.

“In het onderzoek zie je duidelijke verschillen tussen jong en oud. De betrouwbaarheid van informatie staat overigens bij beide groepen op één.”

Mannen geven meer om uiterlijk

Zoals gezegd: in het website-onderzoek vond slechts 12% het uiterlijk van de website écht belangrijk. Toch is er een duidelijk verschil tussen mannen en vrouwen. Mannen (16%) vonden het uiterlijk belangrijker dan vrouwen (8%).

Website-onderzoek- De website ziet er mooi uit - Diagram

Meer informatie informatie over het onderzoek is te verkrijgen bij Olaf Geysendorpher van RowHello of Stefan Klomp van Direct Research. Mail hiervoor naar [email protected] of bel 085-0805818.

Deel dit artikel
Kopieer link

Olaf + Christiaan RowHello stand alone

Start met een betere zakelijke website

Wij tonen je graag de extra kansen van een RowHello-website voor jouw bedrijf. Je neemt contact op met Olaf of Christiaan.

Overleg

Plan een overleg in de agenda van Olaf.

Bellen

Persoonlijk overleg over de mogelijkheden.

E-mail

Mail ons jouw website-wensen.

WhatsApp

Praktisch voor korte vragen. Gelijk antwoord.

afbeelding vrouw stand alone

Keuzehulp

We snappen: een nieuwe website is een belangrijke keuze. En sluit RowHello wel écht goed aan bij de wensen van jouw bedrijf? Om die vraag te beantwoorden, hebben we een test ontwikkeld.

WhatsApp met ons