Agile of waterval website ontwikkeling.

De manier van websites ontwikkelen is afgelopen jaren flink veranderd. Steeds vaker wordt gekozen voor agile in plaats van de oude waterval-aanpak. Dit komt vooral door eisen qua snelheid én de veranderende klantverwachting. 5 punten over de verandering van waterval richting agile website-ontwikkeling.

1. Flexibiliteit en aanpassingsvermogen

Een groot pluspunt van Agile is de flexibiliteit. Met Agile wordt gewerkt in korte periodes, ofwel ‘sprints’. Deze maken het mogelijk om vaker stil te staan ‘in het moment’. Hoe gaat het nou eigenlijk? Moet er iets veranderen? Dat is een groot verschil met de waterval-aanpak waarbij veel vooraf wordt vastgesteld.

Met Agile wordt gewerkt in korte periodes, ofwel ‘sprints’.

2. Betere kwaliteit

Agile werkt stap voor stap. Dit leidt in principe tot een beter eindresultaat. Aan het einde van elke sprint kijkt het team naar fouten die het snel kan oplossen. Grote fouten aan het einde van een project worden voorkomen. Bij de Waterval-aanpak is oplossen moeilijker en tijdrovender.

3. Tevreden klanten

Door vaak te vragen om tussentijdse feedback, sluit het eindproduct sneller en beter aan op wat de gebruiker wil. Bij agile website-ontwikkeling staat de klant dus centraal. Dit is oprecht anders dan bij de Waterval aanpak, waarbij feedback van klanten wordt gevraagd als het project bijna klaar is.

4. Risicobeheer

Door de manier van werken met Agile, zijn de risico’s van een project kleiner. Problemen worden vroeg ontdekt en snel opgelost. Bij de Waterval aanpak worden problemen vaak pas later ontdekt, wat leidt tot meer tijd en kosten. En dus tot grotere risico’s.

5. Sneller klaar

Met Agile kan een het team een eerste versie van de website snel maken en lanceren. Extra functies kunnen dan stap voor stap worden toegevoegd. De website is zo veel sneller klaar.

Conclusie

De verandering naar agile is een logische en goede stap vooruit in websiteontwikkeling. Het biedt meer flexibiliteit en betere kwaliteit zorgt voor tevreden klanten, verlaagt de risico’s en zorgt ervoor dat een product sneller op de markt kan komen. Deze voordelen maken agile website ontwikkeling een logische keuze in tijden van snellere en klantgerichte website-ontwikkeling.

Is jouw bedrijf er klaar voor?

RowHello heeft veel te bieden. Past RowHello bij jou? Ontdek het zelf.  

Deel dit artikel
Kopieer link

Olaf + Christiaan RowHello stand alone

Start met een betere zakelijke website

Wij tonen je graag de extra kansen van een RowHello-website voor jouw bedrijf. Je neemt contact op met Olaf of Christiaan.

Overleg

Plan een overleg in de agenda van Olaf.

Bellen

Persoonlijk overleg over de mogelijkheden.

E-mail

Mail ons jouw website-wensen.

WhatsApp

Praktisch voor korte vragen. Gelijk antwoord.

afbeelding vrouw stand alone

Keuzehulp

We snappen: een nieuwe website is een belangrijke keuze. En sluit RowHello wel écht goed aan bij de wensen van jouw bedrijf? Om die vraag te beantwoorden, hebben we een test ontwikkeld.

WhatsApp met ons